Dekorfa - Dekorfa.hu - egyedi burkolatok otthonába

Dekorfa

Mi a Dekorfa díszítő elem?
A Dekorfa falfelületek díszítésére alkalmazható díszítő elem, mely belső térben otthona bármely helyiségében alkalmazható. Ez a különleges faburkolat szobája, konyhája, fürdőszobája díszévé is válhat. Egyes elemek kombinálhatóak egymással minta, szín és méret szerint, ezáltal változatos motívumok alakíthatók ki. Amennyiben a díszítő elem több különböző fajtájú fából van kialakítva, ezáltal a szín illetve a fa természetes erezete további variációs lehetőséget teremt.
A Dekorfa burkolattal ráirányíthatjuk figyelmet egy falfelületre, amely nagymértékben, jellegzetesen képes megváltoztatni a díszített felület látványát és egyedi falfelületet hozhatnak létre.
 
Miből készülnek a Dekorfa falburkoló elemek?
A Dekorfa díszítő elem szabadalommal védett, speciális technológiával előállított, különböző fajtájú és színű fából készül. Az alapanyag ellenőrzött, telepített erdőkből származik, így biztos lehet abban, hogy a burkolat gyártásához felhasznált faanyag I. osztályú minőségű.  A faanyagok széles kínálata közül  válogathat,  melyből elkészítjük az Ön elképzelésienk  
legmegfelelőbb burkolatot .
A natúr facsempék kezelése a gyártást követően történik, ami során biztosított a fa védelme, tartóssága és esztétikai megjelenése. A felületkezelés természetes kezelőanyaggal történik.
A kiváló minőségű felületkezelő anyagok lehetővé teszik a Dekorfa burkolólap vizes helyiségekben történő felhasználást, jól bírja a nedvességet és párás környezetet. Közvetlen vízzel való érintkezés esetén kizárólag Teak fa alkalmazását javasoljuk.
 
Hogyan rögzíthetők a Dekorfa burkolatok?
A faburkolatok speciális ragasztóval kerülnek rögzítésre. Az Ön által kiválasztott és megrendelt facsempe mennyiségéhez kiszámoljuk a szükséges ragasztó anyag mennyiségét, és a megrendelés visszaigazoláson feltüntetjük annak költségét.  
A termékre vállalt garancia csak az általunk megküldött ragasztó alkalmazása esetén érvényes. 
A Dekorfa burkolat rögzítése semmilyen különleges eljárást nem igényel, így a helyszínen csak fel kell ragasztani a helyére. A termék méretre gyártott, felületkezelt, nem igényel külön szabást, vagy egyéb teendőt.
 
A faburkolat felhelyezésének menete
A burkolandó felületet ki kell egyengetni, le kell tisztítani, zsírtalanítani és meg kell szárítani. A felület előkészítést követően lehet a faburkolatot felragasztani.

Szükséges segédeszközök:
 • Dekorfa burkolólap
 • Ragasztó és annak felhordáshoz egy sziloplaszt kinyomó pisztoly
 • Vízmérték
A facsempe rögzítéséhez az általunk megküldött ragasztót használja és kövesse a ragasztóanyag használati utasítását és felhasználási módját.
 1. Első lépésben a legyártott Dekorfa burkolatok hátulját a speciális ragasztóval a sziloplaszt kinyomó pisztoly segítségével pontokban vagy hullámos csíkokban bekenjük.
 2. A ragasztó használati utasítása szerint a felületeket a ragasztó egyenletes eloszlása érdekében egymáshoz kell helyezni, majd szétválasztani. Várni kell 5-8 percet, ezt követően a falapon található kétoldalas ragasztó védőpapírját eltávolítjuk, majd a díszítő elemet erősen nyomva felragasszuk a kívánt felületre, amennyiben szükséges egy vízmérték segítségével.
 3. A faburkolatot a kétoldalas ragasztó rögzíti a falhoz, amíg ragasztó eléri a végső száradási idejét, mely 72 óra. 
 4. Fontos: A munka folytatása, csak a ragasztóanyag száradása után folytatható! 
 5. A Dekorfa burkolólapok a felragasztás után nem igényelnek fugázó anyagot, csak speciális esetekben, ha burkolandó falfelület nem egyenletes. Amennyiben a rögzítést követően fugázó anyag használat szükséges a Milesi cég által forgalmazott színes SIL fugázó anyag használatát javasoljuk.
Milyen méretben rendelhetőek az elemek?
A burkolatok egyéni megrendelések alapján tetszőleges méretben készülhetnek.
A falapok standard méretei:
 • Hosszúsága 5 cm-től 50-cm-ig
 • Szélessége 10 cm-től 15 cm-ig
 • Vastagsága 8 mm-től 10 mm-ig   
Garancia
Minden termékünkre két év garanciát biztosítunk, melyet a számlával igazolhat. Esetleges reklamáció esetén kérjük, forduljon hozzánk bizalommal, írjon az info@dekorfa.hu e-mail címre ahol hivatkozzon a termék vásárlás időpontjára és a számlaszámra.
 
Dekorfa csempe ápolása, tisztítása
A facsempe burkolatok különösebb ápolást nem igényelnek, időnként méhviasz alapú bútorápolóval át kell törölni, hogy selymesen csillogó legyen a felület.

Fontos! Figyelni kell arra, hogy faburkolat a mechanikai és kémiai behatásoknak kevésbé áll ellen, így nem szabad maró hatású tisztítószerekkel kezelni. Súrolószereket ne használjunk, mert ezek felsérthetik a bevonatot.